7 de març 2017

EL CUINER DE LA MAISON DESIRCHAMP

La senyora Majeur es va quedar embarassada de bessons, i després de nou llargs mesos van néixer dos personetes totalment distintes. El primer, Jeune, era un nen sa i d’aparença normal, però el segon, Vieux, era pàl·lid i ple d’arrugues.
El metge li digué a la mare que Vieux no viuria molt de temps. Encara que fóra tan petit com el germà, els seus òrgans eren els d’una persona de setanta anys.

Els germans van tindre una infància difícil, feliç. Encara que Vieux patia de tant en tant greus problemes de salut, pogueren jugar i gaudir innocents fins que al pobre malaltís, amb poc menys de quatre anys, li va aplegar el seu moment. La pena va inundar la llar dels Majeur, on durant mesos tot fou negre.

Una primavera van arribar al poble els Petarol, el fill dels quals tenia l'edat de Jeune. Amb les flors obrint-se pas i les rialles dels xiquets, anava tornant l’alegria als seus dies. Els nens es feren grans, i el senyoret Petarol va passar a ser senyor de sa casa, la Maison Desirchamp. Necessitava personal i va contractar al seu amic Jeune com a cuiner.

Tània Fernàndez
IES ALMENARA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.